X


Politika zasebnosti


Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema agencije, skrbno varovala in jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretji osebi oziroma jih uporabila v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu agencije določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na agencijo, agencija ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Agencija se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnega portala http://investicije.akos-rs.si. 

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Agencija ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.
 

Varovanje in obdelava osebnih podatkov

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (osebna izkaznica Agencije), obdeluje vaše osebne podatke z namenom zagotavljanja preglednosti v zvezi z načrtovanimi gradbenimi deli v skladu z določbo 9.a člena Zakona o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17, v nadaljevanju ZEKom-1). 

9.a člen ZEKom-1 določa, da Agencija na spletnih straneh objavi sporočilo investitorja o načrtovanih gradbenih delih, ki mora vsebovati tudi informacije o kontaktni točki. Natančne podatke glede kontaktne točke opredeljuje 8. člen Splošnega akta o preglednosti v zvezi z načrtovanimi gradbenimi deli in o skupni gradnji gospodarske javne infrastrukture (Uradni list RS, št. 9/18). Ta ob upoštevanju načela sorazmernosti določa vsebino kontaktne točke, in sicer ime in priimek kontaktne osebe pri investitorju, službeni naslov elektronske pošte in službeno telefonsko številko. Posredovanje teh podatkov je obvezno, sicer investitor ne more uspešno oddati namere o načrtovani gradnji in svojega poziva zainteresiranim investitorjem v elektronska komunikacijska omrežja in pripadajočo infrastrukturo.

Agencija bo vaše osebne podatke (ime in priimek kontaktne osebe pri investitorju, službeni naslov elektronske pošte in službeno telefonsko številko) uporabljala izključno za namene obveščanja javnosti glede načrtovanih gradbenih del z objavo na portalu http://investicije.akos-rs.si/. 

Navedenih osebnih podatkov ne bomo posredovali nobeni tretji osebi ali organizaciji, prav tako jih bomo z ustreznimi ukrepi varovali pred zlorabo in nepooblaščeno uporabo. Med drugim je onemogočeno avtomatizirano zajemanje e-poštnih naslovov in dodana varnostna koda (captcha), ki pomaga razlikovati med človekom in računalnikom z namenom preprečevanja pošiljanja neželene pošte.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali 5 let, po tem obdobju pa jih bomo brez nepotrebnega odlašanja nepovratno izbrisali. 

Kot posameznik imate pravico zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov ter popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev ter imate pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. V primeru kršitve vaših pravic se lahko s pritožbo obrnete na Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov so objavljeni na tej povezavi.

 

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Ime piškotka Trajanje Opis
EuCookieLaw  1 leto Shrani uporabnikove preference
ASP.NET_SessionId Trajanje seje Identifikator seje uporabnika
Google Analytics
_utma  2 leti

Google Analytics
Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami

_utmb  30 minut

Google Analytics
Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika

_utmz  6 mesecev

Google Analytics
Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo

_utmc  Trajanje seje

Google Analytics
Zabeleži čas trajanja obiska

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.