X

Novice

22. september 2017

Vabilo na delavnico in posvet o spremembah obveznosti v zvezi s skupno gradnjo in souporabo gospodarske javne infrastrukture, ki jih prinaša novela zakona ZEKom-1C

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije vabi predstavnike lokalnih skupnosti na delavnico in posvet o spremembah obveznosti v zvezi s skupno gradnjo in souporabo gospodarske javne infrastrukture. Te prinaša novela zakona ZEKom-1C, ki je stopila v veljavo 20. 8. 2017. Navedena novela ureja implementacijo obveznosti, ki jih nalaga Direktiva 2014/61/EU o ukrepih za znižanje stroškov za postavitev elektronskih komunikacijskih omrežij visokih hitrosti. Novela zakona predvideva kar nekaj sprememb na področju skupnih gradenj in souporabe gospodarske javne infrastrukture. Deležnikom, med katerimi pomemben del predstavljajo lokalne skupnosti, prinaša nekatere nove (drugačne) obveznosti, pa tudi koristi.


Na delavnici bodo predstavljeni pogledi agencije na spremembe, ki jih prinaša predlog novele ZEKom-1c glede skupne gradnje in souporabe gospodarske javne infrastrukture, čemur bo sledila razprava o možnostih izboljšanja souporabe druge gospodarske javne infrastrukture, odpravi ovir, potencialu in slabostih obstoječega načina objav, novih zakonskih možnostih in predlogih izboljšav.


Delavnica bo potekala v sredo, 18. 10. 2017, ob 13.00 uri in bo bo predvidoma trajala 3 ure. Predvidoma bo organizirana v prostorih agencije v veliki sejni sobi v 2. nadstropju na naslovu Stegne 7, Ljubljana. V primeru velikega odziva pa je možna sprememba lokacije, o čemer bodo udeleženci pravočasno obveščeni.
 

Zaradi organizacije delavnice vas prosimo za potrditev udeležbe z imenovanjem udeležencev in posredovanje morebitnih dodatnih vprašanj najkasneje do petka, 6. 10. 2017 na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si (s sklicem na številko 3827-22/2017).